Efterskole fodbold kreerer værdier, som ikke vil fås nogen andre steder

At undersøge verden og udvikle sine kompetencer plus svagheder, som værende teenager, bliver af stor betydning. Med en sædvanlig skole, hvor der oftest kun undervises i de traditionelle områder, vil den slags blive vanskeligt at gøre. Mange sportslige & alternative fagområder, der giver teenagerne chancen for at finde flere talenter, bliver her mulighed for med efterskole fodbold. Man kan finde musikalske færdigheder ved hjælp af en musikefterskole, hvor efterskole fodbold bliver til dem som er intresserede i sport.

At man med hjælp af en efterskole vil få venskaber for livet samt sociale færdigheder, som man vil få brug af i livet som voksen, er vigtigst. Børnene lærer tilmed en ny værdifordeling, der bør give dem perspektiv & visdom. At klargøre børnene til voksenlivet samt gymnasiet forbliver blandt de største opgaver for efterskole fodbold.

Året er for flertallet en pause fra den normale hverdag, som de har været tvunget til at deltage i hver dag i 8-9 skoleår. Nu vil de koncentrere sig mere omkring det sociale, kreativitet samt sport plus vokse på en underholdende måde. Rejser lægger flere efterskoler også stor vægt på. Eleverne kan her udforske eksotiske steder sammen med sine kammerater, oveni at man som en større gruppe får lov til at se områder, der normalt ikke ville blive mulige at se.

I det hele taget forbliver efterskole fodbold en begivenhed som aldrig glemmes.